Endringer

Hopp til: navigasjon, søk

Karl Benz

40 byte fjernet, 27. mar. 2015 kl. 19:40
Mot Daimler-Benz og Mercedes-Benz
== Mot ''Daimler-Benz'' og ''Mercedes-Benz'' ==
Under [[1. verdenskrig]] økte både ''Benz & Cie.'' og ''Daimler Motors'' produksjonen betraktelig for å produsere krigsmateriell. Etter krigen fortsatte begge med sitt normale nivå, men den tyske økonomien var kaotisk. Biler ble sett på som et luksusgode, og ble derfor ilagt 15 % ekstra skatt. På samme tid var det bensinmangel i landet, og for å overleve denne vanskelige situasjonen foreslo ''Benz & Cie.'' i [[1919]] et samarbeid med Karl Benz gjennom en representant, [[Karl Jahn]]. DMG takket nei til tilbudet i desember samme år.
Den økonomiske krisen i Tyskland ble stadig verre. I 1923 produserte ''Benz & Cie.'' kun 1 382 eksemplarer i Mannheim, og DMG produserte kun 1 020 eksemplarer i Stuttgart. Den gjennomsnittlige prisen for en bil var 25 millioner såkalte «[[papirmark]]»«papirmark», på grunn av en voldsom inflasjon. Forhandlinger ble satt i gang mellom de to selskapene, som i [[1924]] signerte en intensjonsavtale som var gyldig frem til år 2000. Begge selskapene standardiserte design, produksjon, innkjøp, salg og markedsføring – og markedsførte produktene sine i fellesskap – men beholdt sine respektive merkenavn.
Den [[28. juni]] [[1926]] slo Benz & Cie. og DMG seg offisielt sammen i selskapet [[Daimler-Benz]], og døpte alle sine biler [[Mercedes-Benz]] for å ære DMG-fabrikkens aller viktigste modell, [[Mercedes 35hp]]. Navnet var hentet fra den 10 år gamle [[Mercedes Jellinek]], datteren til en av partnerne i DMG, [[Emil Jellinek]], som hadde bestemt spesifikasjonene for den nye modellen. En ny logo ble designet – bestående av en trearmet stjerne (som representerte Daimlers motto: ''motorer for land, luft og vann''), omgitt av de tradisjonelle laurbærbladene fra Benz' logo – og merket [[Mercedes-Benz]]. Året etter, i 1927, ble antallet biler solgt tredoblet, til 7 918 eksemplarer, og dieselmotorer ble lansert for bruk i lastebiler. I 1928 ble ''Mercedes-Benz SS'' presentert.
Den [[4. april]] [[1929]] døde Karl Benz i sitt hjem i Ladenburg i en alder av 84 år. Han døde av bronkitt. Frem til sin død den [[5. mai]] [[1944]] fortsatte [[Bertha Benz]] å bo i deres felles hjem. Benz-huset har blitt erklært historisk, og blir i dag brukt som møtefasiliteter for en non-profit-organisasjon som ærer både Bertha og Karl Benz for deres roller i bilens historie.

Navigasjonsmeny