Endringer

Hopp til: navigasjon, søk

Karl Benz

1 367 byte fjernet, 7. mai 2015 kl. 00:16
ingen redigeringsforklaring
Karl Friedrich Benz (født 25. november 1844 i Karlsruhe i Tyskland, død 4. april 1929 i Ladenburg) var en tysk ingeniør og oppfinner. Han regnes som oppfinneren av den bensindrevne bilen. Flere andre, blant annet Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach jobbet med samme type oppfinnelse på samme tid, men Benz tok patent på sitt arbeide først, og patenterte så alle hovedkomponentene som gjør en stempelmotor passende for bruk i biler. I 1879 fikk Benz patent på sin første motor, som han bygget i 1878.
 
I 1885 bygget Benz Motorwagen, verdens første bil, som ble drevet av en gassmotor. Den hadde tre hjul, ble styrt via forhjulet mens bakhjulene bar passasjerer og motor. Benz oppfant også forgasseren, tennpluggen, clutchen og den vannkjølte radiatoren.
 
I 1896 designet og patenterte Benz den første boksermotoren med horisontale stempler, som fortsatt er et prinsipp som brukes av blant andre Subaru og Porsche.
 
Benz stiftet Benz & Cie. i 1883, som er det eldste firmaet av forgjengerene til Daimler Benz, Mercedes-Benz og DaimlerChrysler og Daimler. Før han døde fikk han oppleve at bilbruken eksploderte i 1920-årene takket være hans oppfinnelser.
 
 
'''Karl Friedrich Benz''' (født 25. november 1844 i Karlsruhe i Tyskland, død 4. april 1929 i Ladenburg) var en tysk ingeniør, som regnes som oppfinneren av den bensindrevne bilen. Flere andre, blant annet [[Gottlieb Daimler]] og [[Wilhelm Maybach]] jobbet med samme type oppfinnelse på samme tid, men Benz tok [[patent]] på sitt arbeide først, og patenterte så alle hovedkomponentene som gjør en stempelmotor passende for bruk i biler. I 1879 fikk Benz patent på sin første motor, som han bygget i 1878.
I 1885 bygget Benz ''Motorwagen'', verdens første bil, som ble drevet av en gassmotor. Den hadde tre hjul, ble styrt via forhjulet mens bakhjulene bar passasjerer og motor. Benz oppfant også forgasseren, tennpluggen, clutchen og den vannkjølte [[radiator]]en.
I 1896 designet og patenterte Benz den første boksermotoren med horisontale stempler, som fortsatt er et prinsipp som brukes av blant andre [[Subaru]] og [[Porsche]].
Benz stiftet startet ''Benz & Cie.'', forgjengeren til ''[[Daimler Benz]]'', ''[[Mercedes-Benz]]'' og ''[[DaimlerChrysler]]''og Daimler. Før han døde fikk han oppleve at bilbruken eksploderte i 1920-årene takket være hans oppfinnelser.
== Unge Den unge Benz ==Karl Benz, eller Karl Friedrich Michael Vaillant som han egentlig heter, ble født i Karlsruhe, Tyskland. Faren var [[Johann George Benz]], lokomotivfører, og morens navn var [[Josephine Vaillant]]. Paret var ugifte ved fødselen, men giftet seg tidlig i 1845. Da Karl var to år gammel ble faren drept i en togulykke, og moren endret navnet hans til Karl Friedrich Benz til minne om faren.
Familien levde på fattigdomsgrensen, men moren slet for å gi Benz en god utdannelse. Han gikk på den lokale barneskolen i Karlsruhe, og viste seg som en lovende student. I 1853, i en alder av ni år, startet han på den vitenskapelig orienterte skolen Lyzeum. Deretter studerte han ved Universitetet i Karlsruhe under [[Ferdinand Redtenbacher]].
Etter sin formelle utdannelse hadde Benz praksis i syv år hos forskjellige selskaper, men passet ikke inn hos noen av dem. Praksisen startet i Karlsruhe, med to år i forskjellige stillinger hos et ingeniørfirma. Deretter flyttet han til Mannheim for å jobbe som designer hos en vektfabrikk, før han i 1868 dro til Pforzheim for å jobbe for et brobyggerselskap, ''Gebrüder Benckiser Eisenwerke und Maschinenfabrik''. Til slutt dro han til [[Wien]] i en kort periode for å jobbe i et jernfirma.
== Benz' fabrikk, og hans første oppfinnelser (1871–- 1882) ==
I 1871, i en alder av 27 år, slo Karl Benz seg sammen med [[August Ritter]] for å starte et mekanisk verksted i Mannheim, ''Iron Foundry and Mechanical Workshop'', senere ''Factory for Machines for Sheetmetal Working''. Selskapets første år var en komplett katastrofe. Ritter viste seg å være svært upålitelig, og lokale myndigheter konfiskerte alle eiendelene. Deretter kjøpte Benz ut Ritters andel i selskapet ved hjelp av penger han fikk låne av faren til sin forlovede, [[Bertha Benz|Bertha Ringer]].
Den [[20. juli]] [[1872]] ble Benz og Ringer gift, og fikk senere fem barn: Eugen (1873), Richard (1874), Clara (1877), Thilde (1882) og Ellen (1890).
Til tross for sine første problemer i forretningslivet fortsatte Karl Benz å utvikle nye idéer. For å øke inntektene startet han arbeidet med nye patenter i 1878. Først konsentrerte han seg om å bygge en pålitelig totakters gassmotor, basert på [[Nikolaus Otto]]s design av firetakts-motoren. Et patent på dette designet, innsendt av Otto, hadde blitt erklært ugyldig. Benz fullførte motoren på nyttårsaften 1878, og fikk patent i 1879.
Det var først med patentene på de forskjellige komponentene som senere ble den moderne forbrenningsmotoren at Benz viste sitt geni. Han tok patent på blant annet tenningssystemet som brukte [[lysbue|gnister]] ved hjelp av [[elektrisk batteri|batteri]]er batterier og [[tennplugg]]ertennplugger, [[tennplugg]]en tennpluggen selv, [[forgasser]]enforgasseren, [[clutch]]en clutchen og den vannkjølte [[radiator]]enradiatoren.
== Benz' Gasmotoren-Fabrik Mannheim (1882–- 1883) ==
Nye problemer dukket opp da bankene i Mannheim forlangte at Benz' ''Gas Factory'' ble gjort om til et aksjeselskap på grunn av de høye produksjonskostnadene. Benz ble tvunget til å gå inn i et samarbeid med fotografen Emil Bühler og hans bror, en ostehandler, for å få nye lån av bankene. Selskapet fikk navnet ''Gasmotoren Fabrik Mannheim'', og ble stiftet i 1882. Benz var svært lite fornøyd, da han satt igjen med kun 5% av aksjene og den beskjedne tittelen direktør. Det verste av alt var at idéene hans ikke ble tatt med i betraktningen når nye produkter skulle utvikles, og dette førte til at han trakk seg fra selskapet kun et år senere, i 1883.
== Utvidelser hos Benz & Cie. ==
[[Fil:zzz-1stBus.jpg|thumb|right|213px|Verdens første buss (1895)]][[Fil:zzz-Vik-Lond.jpg|thumb|right|213px|Benz "Velo" i London 1898]]
Den store etterspørselen etter stasjonære forbrenningsmotorer tvang Karl Benz til å utvide fabrikken, og i 1886 sto en ny bygning ferdig på fabrikkområdet. ''Benz & Cie.'' hadde vokst fra 50 ansatte i 1890 til 430 i 1899, og mot slutten av det 19. århundre var Benz & Cie. verdens største bilprodusent, med 572 produserte eksemplarer i 1899.
I 1896 fikk Karl Benz patent på sin [[boksermotor]] med horisontalt plasserte stempler. Han bygget en motor hvor stemplene nådde sitt høyeste dødpunkt samtidig, og dermed balanserte hverandre og sørget for mindre vibrasjoner. Boksermotorer med fire eller færre sylindre er de mest vanlige. Dette prinsippet blir fortsatt brukt av bilprodusenter som [[Subaru]] og [[Porsche]].
Selv om [[Gottlieb Daimler]] døde i mars [[1900]] – og det ikke finnes noe bevis for at Karl Benz og Daimler kjente hverandre eller kjente til hverandres arbeid – ble konkurransen med Daimler Motors i Stuttgart en utfordring for Benz & Cie. I oktober 1900 bygget sjefsdesigneren hos DMG, [[Wilhelm Maybach]], modellen [[Mercedes 35hp]] etter spesifikasjoner fra [[Emil Jellinek]], etter at en kontrakt ble inngått mellom DMG og Jellinek om produksjon av 36 slike modeller mot at Jellinek skulle være forhandler for dem. Maybach forlot DMG i 1907, men designet denne modellen og flere viktige forbedringer før han forlot selskapet. Etter testing ble den første bilen levert til Jellinek den [[22. desember]] [[1900]]. Jellinek fortsatte å komme med forslag til forbedringer av modellen, og oppnådde gode resultater i billøp med bilen de neste årene, noe som oppmuntret DMG til å øke produksjonen av biler.
Benz møtte konkurransen med sin ''Parsifili''-modell, som ble introdusert i [[1903]], med to vertikale sylindre og en toppfart på 55 km/t. Resten av styret ansatte noen franske designere uten å avtale med Benz på forhånd. Frankrike var et land med stor bilindustri basert på Maybachs oppfinnelser, og på grunn av avgjørelsen om å ansette franskmennene sa Benz fra seg utviklingsansvaret den [[24. januar]] [[1903]], men ble sittende som styreleder frem til sin død i [[1929]]. Benz' sønner Eugen og Richard forlot også selskapet, men Richard returnerte i [[1904]] som bildesigner.
Innen 1904 hadde Benz & Cie. solgt 3 480 eksemplarer av bilene sine, og selskapet var fortsatt ledende på bilproduksjon. I tillegg til at han fortsatte som styreleder i Benz & Cie. stiftet Karl Benz snart et nytt selskap sammen med sønnen Eugen, som ble holdt innen familien, og som bygget biler under et annet merkenavn.
I 1909 ble ''Blitzen Benz'' bygget av Benz & Cie., og racerbilen satte en fartsrekord på 228.1 km/t. Den ble sagt å være "raskere enn noe fly, tog eller bil". Racerbilen ble sendt rundt til forskjellige land, til og med til [[USA]], for å sette en rekke rekorder. Motoren hadde et sylindervolum på 21.5 liter, og leverte 200 hestekrefter. Fartsrekorden til Blitzen Benz ble stående i ti år.
== Benz-Söhne (1906 til 1923) ==
Karl Benz, Bertha Benz og sønnen Eugen flyttet til Ladenburg, en by i nærheten, og stiftet selskapet Benz & Sønn (''Benz-Söhne'') i [[1906]] med sin egen kapital. Selskapet skulle produsere biler og gassdrevne motorer. Motorene ble raskt erstattet av bensinmotorer på grunn av mangel på etterspørsel. Selskapet solgte aldri aksjer offentlig, og bygget sine egne bilmodeller helt uavhengig av Benz & Cie.
Benz-Söhne-bilene var av god kvalitet, og ble raskt populære som taxier i [[London]]. I 1912 ga Karl Benz alle sine aksjer i Benz-Söhne til Eugen og Richard, men ble sittende som styreleder i Benz & Cie. Den [[25. november]] [[1914]] fikk den 70 år gamle Karl Benz en Doktortittel av Universitetet i Karlsruhe.
Nesten allerede fra begynnelsen av bilproduksjonens tid ble deltakelse i racing og billøp en viktig markedsføringsmetode for produsentene. Først ble produksjonsmodellene kjørt, og Benz ''Velo'' deltok i verdens første billøp fra Paris til Rouen i 1894. Senere ga investeringer i utvikling av egne racerbiler ekstrainntekter gjennom salg av modeller assosiert til vinnerbilen. Unike racerbiler ble bygget på denne tiden, for eksempel Benz' ''Tropfenwagen'', verdens første bil med midtmontert motor.

Navigasjonsmeny