Endringer

Hopp til: navigasjon, søk

Karl Benz

44 byte lagt til, 1. jun. 2017 kl. 14:24
m
Benz' Gasmotoren-Fabrik Mannheim (1882 - 1883)
== Benz' Gasmotoren-Fabrik Mannheim (1882 - 1883) ==
Nye problemer dukket opp da bankene i Mannheim forlangte at Benz' ''Gas Factory'' ble gjort Gasmotoren-Fabrik Mannheim skulle gjøres om til et aksjeselskap , først og fremst på grunn av de høye produksjonskostnadene. Benz ble tvunget til å gå inn i et samarbeid med fotografen Emil Bühler og hans bror, en ostehandler, for å få nye lån av bankene. Selskapet fikk navnet ''Gasmotoren Fabrik Mannheim'', og ble stiftet i 1882. Benz var svært lite fornøydmed ordningen, da han satt igjen med kun 5% av aksjene og den beskjedne tittelen direktør. Det verste av alt var at idéene hans ikke ble tatt med i betraktningen når nye produkter skulle utvikles, og dette førte til at han trakk seg fra selskapet kun et år senere, i 1883.
== Benz & Cie. og Motorwagen ==
Benz' livslange hobby brakte ham til en sykkelreparatør i Mannheim, som var eid av [[Max Rose]] og [[Friedrich WIlhelm Eßlinger]]. I 1883 stiftet de tre et nytt selskap som produserte maskiner for industrien: ''Benz & Company Cie Rheinische Gasmotoren-Fabrik'', vanligvis kalt ''Benz & Cie.''. Selskapet vokste raskt til 25 ansatte, og startet produksjonen av gassdrevne motorer.
Selskapet ga Benz muligheten til å fortsette sin gamle idé om en hesteløs vogn. Basert på sine erfaringer med sykler brukte han liknende teknologi da han bygget en bil med en firetaktsmotor av eget design mellom bakhjulene. Kreftene ble overført via to kjeder til bakakselen. Benz fullførte bygget i 1885, og kalte den ''Benz Patent Motorwagen''. Dette var det første kjøretøyet designet fra bunnen av som en bil, og ikke simpelthen en ombygget vogn, og derfor ansees Karl Benz av mange som bilens oppfinner.

Navigasjonsmeny