Forskjell mellom versjoner av «Forside»

Fra MotorWiki
Hopp til: navigasjon, søk
m
m
Linje 1: Linje 1:
== Vi bytter navn i 2018. ==
+
== Flyttemelding ==
Vi flytter Den levende motorlista til  https://mtdb.no - Du finner alle Nordiske motorer der.
 
  
Ny nettadresse blir i løpet av våren [https://MTDb.no MTDb.no] - Vi har satt opp et forum også, her finner du [https://forum.mtdb.no Forumet]   
+
De Nordiske motorene er nå på [https://mtdb.no Motorteknisk Database]
 
 
*  [[Fil:Norge Flagg.jpg|rammeløs|48x48px]] [[Norske motorprodusenter|'''Norske motorprodusenter''']] - Gamle og nye motorer produsert i Norge.
 
*  [[Fil:Svensk flagg.png|rammeløs|48x48px]] [[Svenske motorprodusenter|Svenske Motorprodusenter]] - En liste over svenske motorer og motorprodusenter.
 
*  [[Fil:Dansk flagg.png|rammeløs|48x48px]] [[Danske motorprodusenter|Danske Motorprodusenter]] - En liste over danske motorer og produsenter. 
 
*  [[Fil:Finsk Flagg.png|rammeløs|48x48px]] [[Finske motorprodusenter|Finske Motorprodusenter]] - Finske motorprodusenter, gamle og nye.
 
  
 
== Mercedes-Benz marine og industrimotorer ==
 
== Mercedes-Benz marine og industrimotorer ==

Revisjonen fra 16. apr. 2018 kl. 11:14

Flyttemelding

De Nordiske motorene er nå på Motorteknisk Database

Mercedes-Benz marine og industrimotorer

Mbstar.jpgMtu 200.jpgMmblogo.jpgMaybachlogo.jpg

Liste over motorer fra DMG, Benz & Cie., Mercedes Benz, Maybach, og mtu.

Motorer fra Daimler Benz og tilhørende bedrifter

Andre motorprodusenter / Lisensprodusenter / Assosierte firma

Andre lister over motorer

Svenske

Tyske

Engelsk

Sovjetunionen

Diverse

Personer

Nyttige ting


Diverse lister


Hvorfor dette nettstedet?

Vi mener det er viktig å ta vare på norsk, og nordisk industrihistorie, selv om mange av de produsentene som laget motorer ikke drev i noe som ligner industriell skala. Men, alle som produserte en motor eller to i Norge for mer enn 100 år siden, var med å på løfte den tekniske utviklingen i nærmiljøet sitt, og bragte fiskere, bønder, og fabrikker pålitelig kraft som de selv kunne regulere, uavhengig av vannføring i elven. Motoriseringen av fiskeflåten betydde mye for lønnsomhet, rekkevidde, og presisjon i levering, uten å måtte stole på vind eller årer. Stasjonære motorer som kunne flyttes rundt på gården, jobbet med treskeverk om dagen, og kunne gi lys på gården om kvelden. Få ting har betydd så mye for den tidlige moderniseringen av Norge som forbrenningsmotorer. Sener kom vannkraft for fullt og løftet produksjonen hos norske bedrifter videre, men det er ingen tvil om at forbrenningsmotoren har spilt en viktig rolle.

Når vi så ser på Norsk produksjon av motorer, så er det skremmende lite litteratur som er tilgjengelig, og mye av det som finnes er upresist. Men vi har noen gode bøker tilgjengelig, men vi mener at denne informasjonen best betjenes av en levende wiki, slik som den du er på her.

Så skal vi ikke glemme at det langs Norges lange kyst, og i de dype daler, finnes ildsjeler som har til daglig tar vare på historien. Ildsjeler med kjærlighet til motorer og med høy fagkunnskap restaurer og bevarer et lite stykke av den Norske historien, og viser den frem til de som er interessert.

Vårt mål er å tilby den generelle oversikten over det store utvalget av tidligere Norske motorprodusenter, samt være et oppslagsverk for alle motorinteresserte, og dermed dele den kunnskapen vi har fått ta del i med alle.

Kontakt;

Du treffer oss på epost: dieselmotor@outlook.com

Materiell:

Har du bøker, brosjyrer, bilder, eller informasjon, som du vil dele med andre, så kan du kanskje dele med oss også? Vi ønsker oss kopier av alt som kan ha tilknytning til norske motorprodusenter og motorer.

Vi låner gjerne brosjyrer, og returnerer dem til deg, etter at vi har tatt en digital kopi. Et av målene våre er å ha et digitalt arkiv av det som finnes av manualer, reklame, og brosjyrer i forbindelse med denne wikien. Og vi mener det når vi sier alt.

BIdrag:

Dette nettstedet har ikke mange besøkende, sammenlignet med VG og Dagbladet, men vi er ikke helt usynlige heller. Men vi setter pris på om du lenker til oss på ditt eget nettsted. Tips en venn, desto flere som besøker oss, desto større er muligheten at vi en dag kan betale for driftsutgiftene med annonsen vi har oppe til venstre. Og det er klart, skulle du ville bidra enten via Patreon, eller som redaktør eller skribent, ta kontakt, eposten finner du over her.