Nikolaus Otto

Fra MotorWiki
Hopp til: navigasjon, søk
Nikolaus August Otto
Nikolaus August Otto

Nikolaus August Otto (f: 14. juni 1832 i Holzhausen an der Haide, d: 26. januar 1891 i Køln) var en tysk oppfinner og ingeniør som er mest kjent for oppfinnelsen 4-takts forbrenningsmotoren, i dag kalt Ottomotor som var det første reelle alternativ til dampmaskiner. Ottomotoren er den dominerende motoren i verden selv i dag over 100 år senere.

Biografi

Otto var sønn av en gårdbruker, som også var poståpner i bygda. Otto hadde fem eldre brødre. Otto begynte på skole i 1838, og etter seks år med god innsats, flyttet han til videregående skole. Etter videregående skole, jobbet han som lærling i et handelsfirma. Han flytter etter endt læretid til Frankfurt, hvor han jobbet som selger av kolonialvarer. for Philipp Jakob Lindheimer. Han var gift med Anna Gossi, som han hadde syv barn sammen med. Ein av sønnene, Gustav Otto, ble senere flykonstruktør.

Oppfinnelsene

Otto begynte å eksperimentere med gassmotoren allerede i 1864, og dermed var N. A. Otto & Cie født. Han og Eugen Langen startet en motor i mai 1867, som ble den første fungerende gassmotoren. Den hadde en virkkningsgrad på 11% som var et stort steg den gangen. Motoren solgte mer en 5000 eksemplarer, hvorav flere fant sin vei til Norge.

Fem år senere kom Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach till bedrften, der de utviklert den første bensindrevne firetaktsmotoren, som blir kalt Ottomotor. Den ble presentert for verden i 1876, og patent ble tatt i 1877.

De fire takten, som ble beskrevet av Otto i 1867, en en opp og nedgående bevegelse av et stempel i en sylinder er som følger.

  1. Stemplet går nedover og utfører den såkalte Innsugstakten. Luft, og drivstoff suges inn i sylinderen.
  2. Stemplet går oppover. Kompresjonstakten. Stemplet komprimerer blanding av luft og drivstoff.
  3. Stemplet går nedover. Forbrenningstakten. Et sted mot slutten av kompresjonstakten antennes drivstoffet, og energien i drivstoffet omsettes til rotasjonsenergi.
  4. Stemplet går opp. Utblåsingstakten. - Sylinderen tømmes for eksos.

Ideen til dette prinsippet hadde franskmannen Alphonse Beau de Rochas patentert i 1862, og når dette patentet ble presentert etter at noen gjennoppdaget det, ble Ottos patent gjort ugyldig. Og dermed sprang det frem en mengde motorprodusenter i Tyskland. Forøvrig finnes det et patent som to italienske oppfinnere, Eugenio Barsanti og Felice Matteucci, som viser at forbrenningsmotorprinsippet eksisterte allerede i 1854. Uavhengig av dette klarte Karl Benz å få patent på en firetakter i 1879.