Karl Maybach

Fra MotorWiki
Hopp til: navigasjon, søk

Karl Maybach (Født 6. juli 1879 i Köln-Deutz ; Død † 6. februar 1960 i Friedrichshafen ) var en tysk ingeniør.

Karl Maybach var eldste sønn av Wilhelm Maybach. Han tok en grad i maskinteknikk og jobbet i årene 1904-1906 for Daimler Motoren Gesellschaft.

Karl Maybach var den eldste sønnen til bildesigneren Wilhelm Maybach. Han oppnådde diplom som maskiningeniør og arbeidet fra 1904 til 1906 i Cannstatt hos Daimler-Motoren-Gesellschaft. Med kunnskapen som han opparbeidet seg der som eksperimentell ingeniør, flyttet han til Paris og startet et designkontor.

I 1909 ble Karl Maybach teknisk direktør for Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH i Bissingen an der Enz. Selskapets mål var å lage motorer som er spesielt egnet for konstruksjon av luftskip. For å samarbeide bedre med hovedkunden (Zeppelin) flyttet Karl Maybach i 1912 sammen med selskapet til Friedrichshafen.

Under første verdenskrig utførte han med den mekanisk overladede flymotoren Mercedes Mb.IVa et teknisk stort fremskritt. Etter slutten av første verdenskrig vendte Maybach seg mot utviklingen av dieselmotoren. Han utviklet pålitelige og moderne motorer for jernbane- og båttrafikk, spesielt for ubåter. Etter at nasjonalsosialistenes tok makten vendte Maybach seg til bygging av tankmotorer.

Karl Maybach og Käthe Lewerenz giftet seg i oktober 1915. Paret hadde fem barn.