Daimler-Motoren-Gesellschaft

Fra MotorWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Daimler-Motoren-Gesellschaft ( DMG ) var en tysk motor- og senere bilprodusenten, som var i drift fra 1890 til 1926. Selskapet ble grunnlagt av Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach , og var til å begynne med basert i Cannstatt (i dag Bad Cannstatt , en bydel i Stuttgart).

Daimler døde i 1900 , og deres virksomhet flyttet i 1903 til Stuttgart - Untertürkheim etter den opprinnelige fabrikken ble ødelagt av brann , og igjen til Berlin i 1922 . Andre fabrikker ble plassert i Marienfelde (nær Berlin ) og Sindelfingen ( ved siden av Stuttgart ) .

Denne bedriften ble begynt å produsere bensinmotorer , men etter suksessen med et lite antall av racerbiler bygget på kontrakt av Wilhelm Maybach for Emil Jellinek , begynte det å produsere Mercedes -modellen av 1902 . Etter dette bilproduksjon utvidet til å bli DMG hovedprodukt , og det bygget flere modeller . På grunn av innlegget World War One tyske økonomiske krisen , DMG fusjonerte i 1926 med Benz & Cie , blir Daimler - Benz og vedta Mercedes - Benz som sin bil varemerke . En ytterligere fusjon fant sted i 1998 med Chrysler å bli Daimlerchrysler . Navnet ble til slutt endret til bare Daimler AG i 2007 da Chrysler ble solgt .